13 February 2017

Crashform

Een aanrijding aangeven met uw smartphone of tablet?

 
27 januari 2017
 
Een aanrijding aangeven met uw smartphone of tablet? Het kan voortaan met de app Crashform® van Assuralia. Bestuurders hoeven daardoor bij een aanrijding geen papieren aanrijdingsformulier meer te gebruiken. Ook klanten die bij Baloise Insurance verzekerd zijn, kunnen gebruik maken van deze app. 
 
Hoe werkt Crashform?
 
De onmiddellijke, elektronische aangifte van een aanrijding via Crashform betekent voor alle partijen tijdswinst. Met Crashform kan uw klant van tevoren zijn persoonlijke en verzekeringsgegevens invullen om ze in geval van aanrijding bij de hand te hebben. Baloise Insurance zal op de groene kaarten een QR-code aanbieden. Deze kan hij scannen om zijn verzekeringsgegevens automatisch in te geven op de plaats van het ongeval. 

Daarna volstaat het om in geen tijd de omstandigheden van het ongeval aan te vinken, de schade aan de voertuigen aan te geven en foto’s toe te voegen. Eenmaal de ongevalsaangifte op de smartphone of tablet ondertekend is, komt zij onmiddellijk terecht in de mailbox van uw klant en in die van Baloise Insurance.
Hoe wordt u op de hoogte gebracht?

Kiest de klant om een aanrijding via Crashform aan te geven? Dan sturen wij u maximaal een dag na de aangifte 
- een ontvangstmelding via e-mail met onderwerpregel 'Aangifte via app + polisnummer' zodat u meteen weet waarover het gaat;
- een pdf-document dat de gegevens van het aanrijdingsformulier bevat.


Uw klant ontvangt eveneens een ontvangstmelding waarin we hem voor meer informatie naar u doorverwijzen. Zo blijft u vanzelfsprekend het aanspreekpunt bij uitstek van uw klant.
QR-code op groene kaarten

Alle nieuwe groene kaarten krijgen een QR-code. Nieuwe groene kaarten bedrukken we dus vanaf nu standaard met deze code. Voor de lopende groene kaarten zal de verzekerde alle gegevens manueel moeten ingeven.

Drukt u zelf u groene kaarten af vanuit MyBaloise? Dan zal deze code ook mee afgedrukt worden.
Meteen aan de slag: Crashform downloaden

Crashform is beschikbaar voor smartphones of tablets met het besturingssysteem iOS 9.0 of hoger of Android 4.4 of hoger. U kunt de app downloaden in Google Play en App Store.
 
Binnenkort zal de klant ook op baloise.be kunnen lezen hoe hij de App kan downloaden en toepassen.
 
 
Facebook E-mail Linkedin