16 March 2020

Coronavirus

In welke mate bent u gedekt door NN Insurance


1. Mijn klant is ziek door besmetting met het coronavirus (COVID-19) en is niet in staat om te werken.

De arbeidsongeschiktheid ten gevolge van een ziekte veroorzaakt door het coronavirus (COVID-19) is gedekt na medische acceptatie en conform onze algemene voorwaarden. Voor zover de verzekerde van een gewaarborgd inkomen of van een collectieve verzekering arbeidsongeschiktheid geniet komen wij tussen na het verstrijken van de wachttijd en dit overeenkomstig de bepalingen voorzien in de algemene en bijzondere voorwaarden.

2. Mijn klant zit vast in het buitenland. Hij is niet in quarantaine geplaatst en vertoont geen enkel teken van ziekte. Maar hij kan niet werken.

In dit geval is er geen sprake van arbeidsongeschiktheid ten gevolge van een ziekte zoals bepaald in de algemene en bijzondere voorwaarden. Er is bijgevolg geen tussenkomst.

3. Mijn klant werd in quarantaine geplaatst op bevel van de geneesheer maar hij vertoont geen enkel teken van ziekte.

De verzekering komt enkel tussen in geval van ziekte overeenkomstig de bepalingen voorzien in de algemene en bijzondere voorwaarden.

4. En wat als mijn klant overlijdt ten gevolge van het coronavirus (COVID-19)?

Het overlijden ten gevolge van het coronavirus (COVID-19) is gedekt door de overlijdensverzekering overeenkomstig de algemene en bijzondere voorwaarden.